Aljoša poučuje petje v Studiu Cantica od konca leta 2017. Ljubezen do petja ga je vodila v poglobljeno spoznavanje svojega glasu in kasneje v študij solopetja na mednarodnem inštitutu IVA – Institute for Vocal Advancement z sedežem v ZDA.

Solo petja se je začel učiti leta 2006/2007 v Kopru, nadaljeval v Trstu 2007-2010 v šoli »Scuola 55«.

Leta 2010 je začell s poglobljenim treningom glasu in izobraževanjem pri Manici Smrdelj v Studiu Cantica. V desetih letih je nastopal na vseh koncertih Studia Cantica in nekaj tekmovanjih.

Med študijem pri Manici se je vpisal na mednarodni inštitut za izobraževanje učiteljev petja IVA – Institute for Vocal Advancement in pridobil certifikat Level 2 Insructor.

Dodatna izpopolnjevanja:

  • opravljeni 2 delavnici pri muzikoterapevtki Nadji Fabris,
  • šest let petja v MePZ Pergula Sv.Peter kot prvi tenor v več medenarodnih nastopih,
  • delavnice in izobraževanje pri znanih učiteljih: Greg Enriquez, Spencer Welch, Kathy Kennedy,
  • izpopolnjevanje za učitelje petja v Munich-u v studiu pri Stephanie Borm-Krueger (The Voice Germany) in učiteljem Jeffreyjem Skousonom (med njegovimi strankami so The Killers, Imagine Dragons, Panic at the disco, Wendy Moten in veliko število Brodwayskih pevcev)
  • udeležba na konferencah: V-IVA 2016 v Rimu, IVACON 2018 v Edinburghu, IVACON 2019 na Dunaju (Baden); ter IVACON 2020 in 2021 – online.
  • privatne ure igranja kitare v Glasbeni šoli Koper pri prof. Evetoviču, nadaljeval pri g. Robertu Vatovcu.

Rad posluša glasbo, potuje, planinari in v sebi razvija intuivtivnega terapevta. Opravljenih ima veliko tečajev praničnega in energetskega zdravljenja ter se stalno izpopolnjuje in izobražuje na področju osebnega razvoja.

»Veseli me opazovati, kako se razvijajo glasovi mojih učencev, kako se izboljšujejo in kako njihova samozavest raste.«