Enzo Hrovatin

Manica ima poslanstvo, da uči ljudi peti in refleksno zaživeti. Je kot tista stara knjiga, ki misliš, da jo znaš na pamet. Manica najde manjkajoče spomine in odkrije v tebi to, kar si in to, kar zmoreš. Ponavadi je to mnogo več, kot si človek lahko predstavlja. Je oseba, ki se rada razdaja za dobro. Spoznaj Manico.

Tomaž Klepač

Zakaj k Manici?  Imate občutek, da pojete dobro? Občutek, da o svojem petju veste vse? Občutek, da lahko kontrolirate svoje glasilke in jih zavestno usmerjate? Občutek, da višje kot v danem trenutku, ne gre? Občutek, da lahko pojete brez ogrevanja glasilk... Potem je skrajni čas, da obiščete Manico! Sam se s petjem ukvarjam že dvajset let. In šele na vajah pri Manici, sem ugotovil, kaj vse lahko moje glasilke počnejo in kako jih lahko usmerjam, nadzorujem in uživam v njihovem delovanju ... Skratka. Meni so učne ure, ki sem jih imel z Manico (sem omenil, da je simpatična, zgovorna, duhovita?) pripomogle, da nadzorujem glasilke, da oblikujem glas registru primerno in, da lahko pojem dosti višje in dosti dlje (brez hripavosti). Res pa je, da moram spet k Manici na vaje, ker želim še raziskovati in nadgrajevati sposobnosti svojega inštrumenta, svojih glasilk.

Yan Baray

Zakaj Studio Cantica? S petjem se ukvarjam že kar precej let in kot vsako stvar, ki jo počnem, si želim tudi petje spoznati temeljito. Sam sem se pri petju počutil omejen, a že po nekaj vajah tehnike, ki jo Manica poučuje, se mi je odprl nov svet dojemanja petja. In še danes pri vsaki vaji odkrijem nekaj novega. Nikjer drugje nisem srečal tako temeljitega odnosa do našega najlepšega glasbila in petja v vseh pogledih. Šolo petja Studio Cantica priporočam tistim, ki hočejo zase in za svoj glas nekaj več.

Aleksander Maraž

Sreča je v življenju imeti prijatelja, še toliko bolj, ko ti nepričakovano predstavi drugega prijatelja - učiteljico petja, ki v svojem delu in poslanstvu nadvse uživa. Po nekaj vajah petja ugotovim, da nič ne vem, da govor vendarle ni petje. Tako sem začel razmišljati o sebi, o petju, o predstavi, ki se ne bi nikoli odvila brez Manice, ki pravi, da je glasbe in njenega dotika vsak vreden. Ponosen sem, da me na poti spremlja Manica, ki razvija in neguje moj pevski izraz. Izjemna učiteljica, ki zna prisluhniti slehernemu glasu, ki želi peti in povedati več kot zmore le beseda. Lepo je to srečo deliti tudi v družbi pevcev Studia Cantica na skupnih nastopih. Manica ... hvala!

Žiga Rustja

Kot mlajši in trmast sem bil prepričan, da izboljšava lastne kvalitete vokala pride skozi izkušnje ter da poslušalci razlik ne občutijo. Vendar kmalu so se začele težave z vzdržljivostjo in tudi sam nisem bil več prepričan v svoje sposobnosti. Vendar zdrava pamet (in zdrave pameti ostalih) so me privedle do tega, da stopim iz oblaka sanjaštva in odločil sem se poklicati Manico in urediti sestanek. Nisem imel kaj izgubiti.  In tudi nisem. Po 5 letih šole petja pri Manici, lahko suvereno povem, da sem blazno zadovoljen z rezultati. Učenje po tehniki, ki jo Manica poučuje je edinstveno, saj je namenjeno sproščanju in petju brez napora. Da o izkušnjah ob spoznavanju svojega glasbila niti ne govorim. To je način za sprejetje samega sebe. Rezultati pa niso vidni (oz. slišani) samo pri sebi, ampak tudi pri poslušalcih, saj se s sproščenim petjem dosti lažje komunicira s publiko. 

Alan Potočnjak

Manica mi je pomagala razumeti kako dragocen je moj glas in kako pomembno je z njim pravilno ravnati. Že po nekaj urah sem ugotovil, da je bila moja predstava o petju napačna. Manica je odlična pedagoginja in me vedno znova spravi na pravo pot do pravilnega in boljšega petja. Kljub temu, je tudi dobra psihologinja, ki svoj poklic opravlja profesionalno in je s srcem pri stvari. Na vajah veliko delava, vaje niso dolgočasne temveč zabavne in velikokrat se konča s smehom do solz. :) Za vse tiste, ki bi si želeli spoznati petje v vseh svojih dimenzijah toplo priporočam! Edini pogoj je, da imate radi petje. Drugih pogojev ni :)