O Manici

o manici
Manica Smrdelj je lastnica in vodja profesionalnega vokalnega studia Cantica, s sedežem v Kopru . Po poklicu je profesorica z dolgoletnimi izkušnjami poučevanja in dela z ljudmi v Sloveniji in tujini. Aktivno poučuje petje, vodi delavnice in predavanja za ljubitelje petja, profesionalne pevce, učitelje petja in zborovodje.
12 let je bila redno zaposlena v slovenskem šolstvu. Učila je tako v srednji kot v osnovni šoli, en semester tudi na fakulteti. 10 let je poučevala glasbeno vzgojo in vodila pevske zbore (otroške, mladinske in odrasle). Poleg svojega lastnega nastopanja in dela na področju glasbe, je z odrom povezana tudi v gledališko-akterskem smislu, saj je vodila otroške in mladinske dramske skupine ter je avtorica mnogih gledališčih predstav.

Manica Smrdelj IVA certificirana učiteljica petja
Je prva in tudi najvišje certificirana IVA učiteljica petja v Sloveniji. Aktivno deluje v mednarodnem inštitutu IVA – Institute for Vocal Advancement, s sedežem v Ameriki; je Advanced Instruktor in Voice Trainer za IVA učitelje petja ter speda med 25 najvišje certificiranih IVA učiteljev na svetu. Prej je bila Speech Level Singing Level 2 certificirana inštruktorica.

IZKUŠNJE NA ODRU IN ORGANIZACIJA DOGODKOV

  • Manica poje in nastopa že od malih nog.
  • Veliko let je nastopala v Sloveniji in tujini kot sopranistka v raznih pevskih zborih, nekaj časa tudi v MePZ Obala.

O Manici Smrdelj

 • Imela je precej samostojnih pevskih nastopov, več solističnih celovečernih božičnih koncertov, razne jubilejne nastope, kot so nastop ob 30-letnici Obrtne zbornice Izola, nastop na srečanju jubilantov v Drogi Kolinski, itd. Med najbolj odmevnimi pa je bil nastop na Svetovnem mirovniem vrhu v Cankarjevem domu v Ljubljani (Oktober 2006), kjer je pela lastno avtorsko pesem ob spremljavi Jana Baruce na kitaro in otroškega pevskega zbora Mavrica.
 • Večkrat je sodelovala s pihalnim orkestrom Marezige na njihovih božičnih koncertih.
 • Pela je tudi z big bandom Hrošči na festivalu Marezijazz.
  • Več let je bila članica spremljevalne skupine slovenskega glasbenika Yana Baray-a in avtorica besedil nekaterih njegovih pesmi.

Manica Smrdelj, pevka, učiteljica petja in profesorica, v živo.
Manica Smrdelj, na koncertu v živo

 • Bila je tudi članica Negratenere – spremljevalne skupine znanega slovenskega glasbenika Enza Hrovatina (Faraoni).

 • Je avtorica in organizatorka mnogih spektaklov in koncertov Studia Cantica, na katerih poleg svojih kvalitetnih pevcev nastopa tudi sama. Utrinke s koncertov si lahko ogledate v foto in video galeriji.