O Nas

Profesionalni vokalni studio – Studio Cantica se nahaja v dvojezičnem območju, le nekaj kilometrov iz Italije in Hrvaške. Obiskuje ga veliko število pevcev večinoma iz Slovenije in Italije, nekaj pa tudi iz Hrvaške, Malte in Rusije. Klientela Manice Smrdelj vključuje uspešne umetnike, profesionalne operne pevce, učitelje petja, vodje pevskih zborov, zborovske pevce, radijske govornike, gledališke igralce in amaterske pevce.

Studio obiskuje veliko glasbenikov, ki želijo izboljšati kvaliteto svojega petja ter ohraniti zdravje glasu kljub pogostemu nastopanju. Obiskuje jo tudi veliko ljubiteljev petja in začetnikov, ki se želijo naučiti pravilne tehnike in znati dobro uporabljati svoj pevski inštrument, ter se svobodno izražati skozi glas.
Studio Cantica ponuja individualne pevske vaje (ure solo petja), vaje za pevske skupine ali zbore, razne delavnice za samozavest in sproščenost na odru, priprave na razna tekmovanja, festivale in nastope. Pomaga govornikom in drugim poklicnim uporabnikom glasu pri pravilni in zdravi uporabi glasu.

Šola petja Studio Cantica se lahko pohvali z certifikatom IVA in SLS
Studio Cantica sodeluje z mednarodnim inštitutom IVA -Institute for
Vocal Advancement. Manica Smrdelj je prva in najvišje certificirana IVA inštruktorica v Sloveniji ter spada med 25 najvišje certificiranih IVA inštruktorjev na svetu. Veliko let je sodelovala tudi z mednarodno pevsko organizacijo Speech Level Singing (prej SLS Level 2 certificirana inštruktorica).

Šola petja oz profesionalni vokalni studio organizira številne koncerte, spektakle in manjše nastope, kjer imajo pevci priložnost v praksi izkusiti, kar so se naučili med urami petja in se na odru predstaviti publiki.